Jak na domácí majonézu z mléka – RECEPT

Když se řekne majonéza, většina lidí si vybaví krémovou bílou omáčku, která se vyrábí z několika málo ingrediencí v pohodlí domova. Věděli jste ale, že kromě tradičního receptu s vejci můžete vyzkoušet i domácí majonézu z mléka?

Majonézu má rád skoro každý. Jde o velice tučnou omáčku, kteří si mnozí dávají k těstovinám, ke smaženému sýru, nebo si ji mažou do odpoledního sandwiche. Jelikož je majonéza na výrobu velice jednoduchá, hodně lidí si ji dělá svépomocí doma. Opravdu se ale musíte při její přípravě držet jen jednoho receptu?

Vůbec ne. Jelikož má hodně lidí odpor k tepelně neopracovaným vejcím, které mohou být zdrojem salmonely, čím dál více jedinců objevuje kouzlo majonézy z mléka.

pexels rajesh tp 1633525 scaled

Jak na ni?

Majonéza z mléka

Budete potřebovat:

  • 100 ml plnotučného mléka
  • 200 ml oleje
  • 1 lžičku hořčice
  • Sůl
  • Pepř

Aby se vám tato majonéza dobře dělala, doporučujeme vám, abyste měli k dispozici výkonný tyčový mixér. Pak bohatě stačí, abyste dali všechny ingredience do vyšší nádoby a následně je několik minut mixovali. Nakonec vám vznikne bílá krémová hmota, která se bude podobat klasické majonéze z vajec.

Dáváte přednost domácí majonéze, nebo si ji raději kupujete?

Zdroje informací

https://cs.wikipedia.org/wiki/Majonéza – Majonéza (česky)

Autorem článku je Kateřina

Ráda vařím a proto se s vášní věnuji tvorbě chutných receptů, které spojují tradiční chuťové lahůdky s moderním šmrncem. Mým cílem je přinést do každé domácnosti radost z kulinářského objevování a inspirovat ostatní k experimentování v kuchyni. Věřím, že dobré jídlo spojuje lidi a může být nejen lahodným zážitkem, ale i způsobem sdílení lásky prostřednictvím každého krůčku při přípravě.

Napsat komentář