Recepty na nejlepší pomazánky na cesty

Léto je obdobím cestování. Ať už jedete na krátký cyklovýlet, pořádáte piknik v přírodě, nebo se chystáte na ryby, hodí se mít po ruce něco k zakousnutí, co se vám v letním parnu nezkazí. Pokud tedy hledáte recepty na nejlepší pomazánky na cesty, pak jste tu dnes správně.

Cestování je pro mnoho z nás zajímavé, ale pokud při něm převážíme jídlo, musíme o něm trochu více přemýšlet. V parných dnech je totiž vyloženě nežádoucí vozit s sebou cokoliv, co obsahuje majonézu a vejce. (Za předpokladu, že si nechcete přivodit otravu zkaženým jídlem.) Proto se podíváme, jaké pomazánky můžete při nejbližší příležitosti vyzkoušet.

Pomazánka z uzeného tofu

Pomazánka z uzeného tofu posypaná sezamovými semínky

Budete potřebovat: 2 cibule, sezamový olej, 200 g uzeného tofu, sůl, 100 ml vody, sojovou omáčku

Do malého rendlíku nalijte malé množství sezamového oleje a dejte na něj osmažit najemno nakrájenou cibuli. Jakmile bude mít zlatavý odstín, osolte ji a přidejte k ní nakrájené tofu. Poté do hrnce nalijte vodu a tofu s cibulí vařte cca 5 minut. Jakmile bude tofu dostatečně měkké, směs v hrnci rozmixujte tyčovým mixérem. Pro finální dochucení použijte sezamový olej a malé množství sojové omáčky. Jakmile pomazánka vychladne, můžete si ji natřít na pečivo.

Ředkvičková pomazánka s tvarohem

pexels pixabay 248460 scaled

Budete potřebovat: 1 svazek ředkviček, 100 g měkkého tvarohu, 60 g lučiny, 1 lžíci citronové šťávy, sůl a pepř

Umyjte a očistěte ředkvičky a nastrouhejte je na hrubším struhadle. V misce spolu smíchejte tvaroh s lučinou, solí, pepřem a citronovou šťávou. Přidejte nastrouhanou zeleninu, vše pořádně promíchejte a můžete podávat.

Fazolová pomazánka se sušenými rajčaty

Budete potřebovat: 400 g červených fazolí v plechovce, 4 jarní cibulky, 1 stroužek česneku, 80 g sušených rajčat, petržel, 200 g žervé, sůl, pepř, 2 lžíce olivového oleje

Fazole vyndejte z plechovky, dejte je do sítka a propláchněte je vodou. Jakmile okapou, dejte je do misky a důkladně je rozmačkejte vidličkou. Přidejte k nim najemno nakrájenou cibulku a rozdrcený česnek, nakrájená rajčata a petržel. Nakonec přidejte žervé, olivový olej, sůl a pepř a můžete podávat.

Autorem článku je Kateřina

Ráda vařím a proto se s vášní věnuji tvorbě chutných receptů, které spojují tradiční chuťové lahůdky s moderním šmrncem. Mým cílem je přinést do každé domácnosti radost z kulinářského objevování a inspirovat ostatní k experimentování v kuchyni. Věřím, že dobré jídlo spojuje lidi a může být nejen lahodným zážitkem, ale i způsobem sdílení lásky prostřednictvím každého krůčku při přípravě.

Napsat komentář